lauantai 19. tammikuuta 2008

Hyvää yötä ja kauniita unia

Tämä sukkapari on kulkenut mukanani junassa ja neuletapaamisissa jo viime vuoden puolella. Kuluneella viikolla sain parin valmiiksi.

Kauniiden unien sukat
Arjango - Askel II, terapeuttinen angoralanka (50% angora, 40% karitsanvilla ja 10% polyamidi), 47 g
Prym Bamboo -sukkapuikot, 3 mm

Tavalliset perussukat, varsi vain on lyhyehkö. Varressa on siksak -kuviota (Zigzag Chevron Stripes I) , jonka valitsin sillä perusteella, että yksi kuviokerta oli 14 silmukkaa. Kaikenkaikkiaan sukassa on 56 silmukkaa/kerros. Olen tehnyt tästä langasta yhdet unisukat aikaisemminkin. Tavoistani poiketen neuloin nämä sukat ylhäältä alaspäin. Tietysti lankaa jäi: 3 grammaa. Taidan käyttää tuon pätkän aikaisemmin tehtyjen jatkoksi. En erityisemmin pidä turhista langanlopuista nurkissa pyörimässä. Etenkään näin kivantuntuisesta langasta. Siinä on vahva villan tuntu, mutta silti pehmeä ja mukava paljaaseenkin jalkaan.

Ilu laittoi liikkeelle meemin lempilangoista. Se sai minutkin miettimään omia suosikkejani. Tässä ne ovat epämääräisessä järjestyksessä:
  • Online Supersocke eri versioina. Mainio sukkalanka, josta on kiva neuloa ja valmiit sukat kestävät käyttöä ja pesua.
  • Rowan Yorkshire Tweed. Harmi ettei tätä enää valmisteta. Kokemusta sekä ohuesta että paksusta versiosta. Valmis neule pehmenee pesussa ja on entistä mukavampi käyttää.
  • Knitpicks Elegance. Alpakan ja silkin sekoite. Lähes ylellinen.
  • Novitan puuvillat, Tennessee ja Kotiväki. Laadukkaimmat Novitat mielestäni.
  • Sandnes Smart. Perusvillalanka kaikkeen käyttöön.
Yllättävän vaikeaa suosikkien nimeäminen on. Aika harvoin tulee tehtyä monta työtä samasta langasta. Tykkään kokeilla uusia lankoja, mutta Knitpicksin lankaa lukuunottamatta noita olen käyttänyt useamman kerran.

Ei kommentteja: