lauantai 12. tammikuuta 2008

Uusioneulontaa

Minulle varsin ominainen toimintatapa on tehdä ensin ja katsoa sitten mitä tuli tehtyä. Jos lopputulos miellyttää, niin hyvä. Ei edellytä lisätoimenpiteitä. Aina lopputulos ei miellytä. Silloin korjataan.
Palmikkopipo
Scholler + Stahl Wonderwool, 51% villaa, 49% polyakryylia, 93 g
Puikot, Novita 8 mm, 80 cm

Tämän pipon neuloin ensimmäisen kerran jo vuosi sitten. Käytössä pipo osoittautui aika kittanaksi. Tuulen puhaltaessa pipoa piti jatkuvasti kiskoa korville eikä se silti lämmittänyt. Lisäksi olin neulonut pipon sukkapuikoilla ja puikkojen vaihtumiskohdissa oli rumat "ladderit". Uusimmassa Yhteishyvässä oli neuleohje palmikkopipolle Mambo-langasta. Siitä nappasin idean vanhan pipoa peruskorjaukseen. Lankaakin oli vielä jäljellä, joten tuumasta toimeen. Aloitin käyttämättömällä langalla ja sen loputtua purin vanhaa sitä mukaa kun neuloin. Pieni pätkä lankaa jäi. Sen verran vähän kuitenkin, että sen paikka on nyt koristelankapussissa lankalaatikon sijaan. Langasta vielä sen verran, että siitä tulee tosi pehmeää fleecentuntuista neuletta, joka ei varmasti kutita. Koostumuksesta puolet on kuitenkin villaa, joten lämpöä riittää.

Baskeri
Lis Yarn Men's Heart RX, 100% villaa, -18 g
Puikot, Novita 8 mm, 80 cm

Tämän tikuttelin ensimmäisen kerran viime lokakuussa. Neuloin päähineen junassa edestakaisen Oulun matkan aikana. Mittanauha ei tietenkään tullut mukaan enkä muutenkaan oikein saanut käsitystä siitä minkä kokoinen neuleesta oli tulossa. Lisäsin ihan liikaa silmukoita ja pääliosasta tuli aivan liian suuri. Lisäksi olin lukenut ohjeen huolimattomasti. Unohdin täysin neuloa suoraa baskerin alaosassa. Nyt päähine on korjattu ja vaikuttaa paljon käyttökelpoisemmalta. Huono puoli on se, että lankaa on nyt enemmän käytettäväksi. Laatikossa on vielä yksi kerä jäljellä. Onko kellään mitään ideaa mitä voisi tehdä sadasta grammasta paksuhkoa villalankaa, josta on jo aikaisemmin tehty huivi ja hattu?

2 kommenttia:

Raglana kirjoitti...

Oikein onnistuneet uudistukset! Päähineet eikun vaan paranee.

Noin sata grammaa saattaisi riittää lapasiin, tai ehkä pitää hiukan avittaa toisella langalla. Raitojen lisääminen raitalankaan ei olis varmaan hassumpi juttu.

Karoliina kirjoitti...

Kiitti vinkistä, Raglana. Lapasia en valitetavasti käytä. Autolla ajaessa ne ovat mielestäni hankalat.

Mut nythän mä hokasin, että voin neuloa ylimääräiset langat SPR:n neulontakampanjaan ja varmasti menevät käyttöön!