maanantai 11. elokuuta 2008

Palmikkovillatakki

Cabled Cardigan from Cabled Twin Set by Vladimir Teriokhin (#14 in Vogue Knitting, Holiday 2006)
Merino Superfine Le fibre nobili by Filatura Cervinia, 100% virgin wool, 460 g
Knitpick's Harmony 3,5 mm & 4 mm
Napit Karnaluksista

Tämän kanssa menikin sitten melkein koko kesä. Toukokuun lopussa jo aloitin. No, välillä tekaisin Camisetan ja vähän pidin neulomislomaakin. Tein ihan ohjeen mukaan. Vähän olisi pitänyt joissakin kohdissa miettiä itsekin. Esim. helmaresorin olisi voinut tehdä toisin. Kun napit laittaa kiinni, jää resori auki, koska siinä ei ole nappia (ohjeessa ei kehotettu tekemään napinreikiä ja varsinaiset nappilistat alkoivat vasta resorin jälkeen). Sen verran muunsin mallia, että tein palmikonkierrot peilikuvina keskikuvion molemmilla puolin. Ohjeistuksessa ei kehotettu tekemään pallukoita hihoihin, vaikka lehtikuvassa ne selvästi näkyivätkin. En tehnyt, koska en niistä erityisemmin välitä. Lanka oli oikein mukavaa neulottavaa, tosin vaikuttaa jo hieman nuhraantuneelta. Toivottavasti kuitenkin pitää pintansa, sillä haluaisin ihan oikeasti käyttää tätä villatakkia vuosikausia.

Pahoittelen huolittelematonta ulkoasuani valokuvissa: stylistillä ja kampaajalla oli vapaapäivä, kun nappailin näitä kuvia jalustan kanssa parvekkeella.

5 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kaunis, kaunis takki! Ihania palmikoita!

Christina kirjoitti...

Todella kaunis. Heti alko tekee mieli samanlaista. Tuo värikin on todella hyvä, ainakin kuvan perusteella tommonen vähän nutria. Toivottavasti lanka pitää kutinsa, mallin puolesta takkia tulee varmasti pidettyä pitkään.

Maartsi kirjoitti...

Mitä siitä, jos meni koko kesä, lopputulos on niin upea! Ennen kuin luin tekstisi ehdin jo huomata peilikuvina menevät palmikkokierrot. Minunäkin usein käännän palmikot vastakkaisiksi keskikohdan eri puolilla, jos se vain on järkevästi toteutettavissa.

Tui kirjoitti...

Oi, kaunis takki!

Päivi kirjoitti...

Ihania palmikoita, hyvän näköinen taki.En muista, olenko fanittanut tätä jo raverlyssäkin.