maanantai 12. tammikuuta 2009

Pikkusiskon pikkuisille kätösille

Kysyin joulunpyhinä siskoltani kaipaisiko hän mitään muuta neulottua Suursmurffipipon lisäksi. Hän ilmaisi vienon toiveen pätkäsormisormikkaista.

Peruskynsikkäät Käspaikan ohjeella
Hjertegarn Palino, 100% merinovillaa, 50 g
Sukkapuikot 3,5 mm

Tein omien mittojeni mukaan. Mitat oli tosin tarkistettu kätösiä vertailemalla. Samaa perhettä ollaan, kätöset ovat samaa kaliiperia. Tein reilut joustimet ranteisiin, ettei sitten ranteita viluta ja tule reumatismia.

Kuten jo aikaisemmin tuosta langasta totesin, se on todella pehmeää. Liian pehmeää neulottavaksi. Valitettavasti. Tämän olen saattanut myös lankakauppiaan tietoon. Kaikkea lankaa en tietenkään saanut kulutettua. Puolikas kerä jäi jäljelle. Ajattelen aina noista vajaista keristä, että niistä voi sitten tehdä kukkasia ja muita koristeita. Pöh, en ole todellakaan koristeihmisiä. Ehkä joskus 30 vuoden päästä on sen verran samanpaksuisia ja väreiltään yhteensopivia lankoja, että niistä saa tehtyä kirjoneuleen ostamatta yhtään uutta lankaa.

(Pahoittelen sottaista kuvausalustaa; se ei ole meidän ruokapöytä, vaan silityslauta. Silitysraudasta valunut vesi on tehnyt nuo läikät.)

Ei kommentteja: