tiistai 6. tammikuuta 2009

Vihdoinkin

loppui tuo kiinalainen lanka! Langan tarina alkaa vuodesta 2006. Tilasimme tuolloin Tarjan kanssa kimpassa lankaa eBaylta. Langasta piti neuloutua Clapotis. Siihen tuo osoittautui aivan liian tanakaksi. Piti keksiä muuta: virkattu hattu ja huivi sekä baskeri valmistuivat aikaisemmin. Lankaa oli jäljellä vielä 1 kerä ja pätkiä. Mitäs sitten? Kaivelin jo tehdyt asusteet esille ja sovitin hattua. Se oli liian pieni, purkuun. Puretusta langasta aloin virkata samaista hattua uudelleen. Nyt isommalla koukulla ja huovutustarkoituksella. Tällainen siitä tuli.
Strut by Nilda Mesa from Happy Hooker
MensHeart RX, 100 % villa, 150 g
Virkkuukoukku 7 mm
Huovutettu 40 asteessa

Uudenvuodenpäivä tässä touhussa meni. Sain virkkuun valmiiksi 11:n maissa illalla ja huovutin saman tien pesukoneessa Levisten kanssa. Huopui just sopivasti. Kuivatin nurin käännetyn Illusia -tarjoilukulhon päällä (sitä kokoa ei ilmeisesti enää valmisteta).

Lankaa jäi vieläkin. Keräsin kokoon kaikki pätkät ja neuloin tuollaiset vauvan huopikkaat.

Huovutetut tohvelit Dropsin ohjeella, 1-3 kk
MensHeart RX, 100 % villa, 50 g
Puikot 8 mm
Huovutettu 40 asteessa

Ohje oli kaksinkertaiselle Alpacalle, mutta ihan samankokoiset tuli tästä langasta kuin Alpacasta olisi ohjeen mukaan pitänyt tulla.

Reunuksen huolittelin vielä "vilttipistoilla". Menevät varmaan johonkin keräykseen.

Tästä langasta oli iloa useammaksi vuodeksi. Huomasin, että parina aikaisempanakin vuodenvaihteena tämä on ollut työn alla. Nyt se toivottavasti loppuu, vaikka voisihan sen baskerin ja kaulahuivinkin vielä purkaa ja neuloa uudelleen...

1 kommentti:

Tarja kirjoitti...

No niin! Loppu - slut - finito.
Mä en onneksi voi purkaa ja neuloa uusiksi, kun ne tumput, huivi ja tossut meni opelle ja noita itselle jääneitä huovutettuja tossuja ei voi purkaa. Onneksi! ;)