lauantai 31. tammikuuta 2009

Hunajakennoja

Honeycomb by Sarah Castor in Knitty Spring 2008, koko M
Anti-Tickle Merino Blend 4 ply, 100 % villaa, 180 g
Knitpicks Harmony 3,5 mm & 3,75 mm
(paitapusero H&M:ltä)

Varsinaisesti en ole slipoveri-ihmisiä, mutta tässä mallissa oli sitä jotakin. Sopiva lankakin löytyi varastosta. Samasta langasta tein vuosi sitten Gathered Pulloverin. Lankaa jäi vielä ylikin. Sitä pitäisi olla vielä 100 grammaa, mutta oikeasti sitä on vain n. 80 grammaa. Lankaa siis katoaa jonnekin valmiissa neuleissa. Ohjeessa oli ohjeistettu neulomaan tasona, mutta minäpä neuloin pyörönä kainaloihin ja sitten vasta tasona. Olkapäiden kanssa oli pientä säätöä. Kun kokeilin ensimmäistä versiota, niin kaula-aukko tuntui valtavalta, joten joudun vähän purkamaan. Takakappaleessa piti vielä neuloa vähän uudestaan, mutta hyvä tästä tuli.

Kuvassa tuo pintaneule ei oikein pääse oikeuksiinsa. Neulos on todella joustavaa. Tämä on noin 10 cm todellista rinnanympärystäni kapeampi, mutta mielestäni ihan sopiva silti. Joustimet pään- ja kädenteissä tekivät todella paljon slipoverin ulkonäölle. Ennen niitä vaate näytti tosi kapoiselta luirulta, mutta resorien neulomisen jälkeen tulos oli mielestäni loistava. Aloitin neulomisen 3,75 mm:n puikoilla, mutta vaihdoin 3,5 mm:n puikkoihin, kun olin tehnyt yhden mallikerran mallineuletta tai oikeastaan purin tuon paksummilla puikoilla tehdyn osuuden ja vaihdoin sitten puikot. Ilman puikkojen vaihtoa neule olisi jäänyt liian väljäksi.

Tänään olen opetellut saumurin käyttöä. Sain vaihdettua langat ja tikinkin säädettyä. Tikin kanssa oli aikamoinen vääntäminen, sananmukaisesti, mutta ajan kanssa sekin meni kohdalleen. Lisäksi tein lankaostoksen netissä. Melkein täydellinen lauantai tähän mennessä.

3 kommenttia:

Christina kirjoitti...

No kyllä siitä hyvä tuli. Istuu ihan perfetto. Katoin kans tuota mallia, kun suunnittelin sliparin neulomista.

Päivi kirjoitti...

Tosi hyvän mallinen slipari. Itse olen koittanut myös etsiä sopivaa mallia. Nykyisessä työpaikassani on aika vetoisaa, joten muutama slipari ei olisi pahitteeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Nätin näköinen slipari :)

Mie oon tuota samaa mallia katellut, mutta ainakaan se ei vielä ole päässyt puikoille. En tiedä tulisiko mulla käytettyä kuitenkaan.