sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Välttämätön säiliö

Essential Tank by Wendy Bernard from Custom Knits
Silk Tweed, 100 % raakasilkki, 135 g
Addit, 3 mm

Ostin langan pari vuotta sitten kesälomamatkalla Kööpenhaminassa. Ostin sitä 3 50 g:n vyyhtiä, 750 metriä. Enpä muista miksi ostin sitä tuon verran, mutta nyt voin sanoa että tuokin määrä olisi voinut jäädä ostamatta. Lanka oli nimittäin ihan hirveää neulottavaa. Pyöröosuudella se vielä menetteli, mutta yläosan edestakaisosuudessa se oli todellinen painajainen neulottavaksi. Se ei kerta kaikkiaan kestänyt voimaneulomistani, vaan pätkähti poikki, ja monta kertaa. Homma olisi ollut helppoa, jos lanka olisi vain katkennut, mutta kun se lanka joka katkesi, oli se alemman kerroksen lanka johon yritin neuloa uutta silmukkaa seuraavalle kerrokselle. Takakappaleen yläosassa taisi olla kolmattakymmentä langanpätkää pääteltäväksi. Varsinainen lyhytpinnafestivaali siis tämä projekti!

Itse malli oli tutun turvallista Custom Knitsiä. Olen kohta neulonut kaikki tuon kirjan mallit ja osan jo useampaankin kertaan. Niin perusteos tuo kirja on. Jos jotain tekisin toisin, niin yläosassa tekisin vähän vähemmän kavennuksia, liivien olkaimet tuppaavat kurkkimaan sivusta, ja pääntiestä tekisin vähän avaramman. Ensimmäisen pääntien viimeistelyn jälkeen en saanut päätä läpi. Onneksi viimeistely oli vain pari kerrosta oikeaa, joten purin viimeistelyn, poimin reilusti enemmän silmukoita pääntien reunoista ja päättelin reunuksen löysästi, hyvä tuli.

Kuvassa näkyvä hame on myös itse tehty. Kaava on Jokatyypin kaavakirjan perushame ja kangas pellavasekoitetta Eurokankaan palalaatikosta.

Ei kommentteja: