sunnuntai 28. elokuuta 2011

Lomamuistoja

Nyt kun lomanjälkeistä elämää on takana jo kuukauden verran, tuntuu mennyt kesäloma kaukaiselta muistolta. Itse aloitin kesälomani juhannukselta. Tähän huiviin loin silmukat juhannusaattona. Juhannuspäivänä se pääsi mukaani, kun lähdimme lomamatkalle Cádiziin, Espanjaan. Se olikin varsin erinomainen matkaneule; lankaa tarvitsin mukaani vain yhden kerän (50 g). Ihan valmiiksi en sitä reissussa saanut, mutta aika pitkälle kuitenkin. Muutamat puuttuneet kerrokset neuloin sitten kotisohvalla. Sitten valmiille huiville kävi kuten pingottamista vaativille neuleille usein käy: se joutui käsityökoriin odottamaan pingottamista. Kesähelteillä pitsihuivin pingottaminen ei ollut ensimmäinen askare, joka tuli mieleeni. Pari viikkoa sitten sain sen viimein pingotettua ja kuvattua, ja nyt viimein blogattua.


Oslo Walk Shawl by Susanna IC, Interweave Knits, Winter 2010
Manos del Uruguay Lace, Nelida Teal, 70% babyalpakka, 25% silkki, 5% kashmir, vajaa 50 g
puikot 4,5 mm ja 5,5 mm KnitPicks Harmony

Lanka tarttui mukaani Lankaidean keväisestä muuttoalesta. Se suorastaan vaati päästä mukaani ja Ravelryn avulla löysin sitten tämän mallin. Saman suunnittelijan käsialaa on myös Annis, jonka neuloin viime talvena ja jota käytin kovasti. Nämä pitkulaiset huivit ovat minun käytössäni käyttökelpoisempia kuin kolmiohuivin, sillä käytän niitä pitkän kaulahuivin tapaan muutaman kerran kaulan ympärille kiedottuna. Lanka on aivan ihastuttavaa, kuten sen koostumuskin kertoo. Pitsikuvio oli suht' helppo neuloa, muutamia virheitä siellä saattaa olla, mutta se on omaa huolimattomuuttani. Värimakuni taitaa olla muuttumassa. Jokin aika sitten minun olisi ollut vaikea kuvitellakaan neulovani jotain edes aavistuksen siniseen viittaavaa, nyt olen kuitenkin neulonut jo muutakin sinertävää kuin tämä.


Huivi on liki parimetrinen kuten kuvasta saattaa havaita. Pihapihlajamme ei ole ihan ammattimallin veroinen huivin kantajana, mutta väri ja mittasuhteet tulevat toivottavasti esille.

Sen verran tuosta lomakohteestamme Cádizista, että bongasin kaupungista kaksi käsityöliikettä, toinen oli Columela -kadulla ja toinen San Francisco -kadulla, molemmat kaupungin keskeisiä ostoskatuja. Columela -kadun liikkeessä poikkesin ostamassa itselleni viuhkan ja huomasin samalla että siellä oli lankoja ja muita käsityötarvikkeita kaupan. Sen tarkemmin en valikoimaan tutustunut. San Francisco -kadun liikkeen tunnistin Katian viiristä, mutta en poikennut sisään.

2 kommenttia:

Andra kirjoitti...

Hieno huivi!

Vantikka kirjoitti...

Onpa kaunis huivi ja ihana väri. Kateeksi käyvät sinun näppärät kätesi!