tiistai 28. helmikuuta 2012

Lämmintä käsille

Tämä alkuvuosi on ollut aikamoista kulkemista työn merkeissä. Pariinkin otteeseen olen suunnannut työasioissa Raaheen. Liki ensimmäisellä silmäyksellä haukankatseeni havaitsi lankakaupan. Se ei toisaalta ollut kovinkaan vaikeaa, sillä Lennun Paja sijaitsee vastapäätä majapaikkana käyttämäni Hotelli Raahenhovin pääsisäänkäyntiä.  Lennu myy pajassaan Raahe-lankaa, jota oli ihan pakko ostaa matkamuistoksi.
Peruslapaset Eeva Haaviston Tyttöjen Käsityöt -kirjan ohjeistusta mukaillen
Raahelanka, Raahen lähiseudun suomenlampaan villa, 80 g
Knitpron sukkapuikot 4 mm

Koska langassa on lampaan luontaista ja hoitavaa lanoliinia, tuntui varsin luontevalta neuloa siitä lapaset. Peukalokiilaa varten jouduin hieman verestämään muistiani Tyttöjen Käsityöt -kirjan avulla. Lapasissa on 40 s. Joustin on 2o 2n. Nämä ovat oikein lämpimät ja näiden kanssa tarkeni erinomaisesti paukkupakkasilla. Lapasissa on mukana myös käsivoide, sen verran lanoliinipitoista lanka on. 

2 kommenttia:

Kristiina kirjoitti...

Mielenkiintoinen lanka, oliko muita värejä? Tuon edellisen postauksen vaaleanharmaasta neuletakista oisin kysyny, onko tuo lanka osoittautunu käytössä kestäväksi? Neuloin samasta langasta toiselle tyttäelle. Näppituntuma langasta oli oikein lupaava : )

Karoliina kirjoitti...

Liikkeessä oli ainakin melkein mustaa lankaa, aika vähissä oli lanka tuolloin tammikuun loppupuolella. Kauppias kertoi, että lisää oli tulollaan kunhan kehräämö ehtii kehrätä. Myös vahvistettua sukkalankaa oli tulossa. Kannattaa kysellä suoraan Lennun pajasta.

Kyllä tuo Merino Superfine on ollut ihan käyttökelpoista. Neuloessa siitä lähtee vähän nöyhtää ja aavistuksen saattaa nyppyyntyä käytössä. Itselläni tuo ei ole ihan jokapäiväisessä käytössä ollut, joten en osaa arvioida miten lanka kestää jatkuvampaa kulutusta.