lauantai 31. maaliskuuta 2012

Ei tullut sukkia, tuli hame

Lanesplitter by Tina Whitmore from Knitty First Fall 2010
Noro Silk Garden Sock (40% villaa, 25% silkkiä, 25% nylonia ja 10% kid mohairia) värit S289, S245 ja S315, 70 g kutakin
Omega Sinfonia (100% puuvilla), musta, 25 g
Puikot 3,5 ja 3,75 mm

Noin vuosi sitten tilasin Little Knitsistä ylläripaketin Noron sukkalankoja. Paketissa oli puoli kiloa Kureyon Sockia ja puoli kiloa Silk Garden Sockia. Kureyonista neuloin parit sukat ja moniin sukkiin on vielä lankaa jäljelläkin. Silk Gardenista ajattelin neuloa jotain muuta, ja kun kohtasin tämän mallin, oli valinta selvä. Ravelryssa on liki 1500 projektia näitä hameita ja joitakin on neulottu tästäkin langasta. Kukaan tästä langasta hameensa neulonut ei kuitenkaan ollut merkinnyt tarkkaa langanmenekkiä, joten otin kolme kerää lankaa tätä projektia varten. Alkuperäisessä mallissa hame on neulottu samanvärisistä Kureyon -keristä, mutta koska minulla oli vain yksi kerä kutakin väriä, niin näillä mentiin. Neuloin hameen jo tammikuussa ja olen sitä ehtinyt jo käyttääkin.

Hame neulotaan diagonaalissa eli ensin lisätään silmukoita joka 2. kerros, kunnes kappale on riittävän korkea. Sitten neulotaan samalla silmukkamäärällä kunnes leveyttä on riittäväti ja lopuksi kavennetaan joka 2. kerros. Neulottu suorakulmio yhdistetään sitten hameeksi ja lopuksi neulotaan vyötärönauha. Neuloin sen puuvillalangasta, kun varastosta sattui löytymään sopivan paksuista.
Luonnossa värit näyttävät paljon kirkkaammilta kuin kuvissa (kuvat on otettu jo melkein kuukausi sitten). Noron langoille tyypillisesti kerän sisältä tuli yllärivärejä, kuten esim. tuo harmaa raita takapuolella. Ja tietysti ne kaikki hailakat kohdat tulivat samaan aikaan kaikilta kolmelta kerältä. Aluksi ajattelin, että tulipas kirjava, ei tuollaista voi missään käyttää, mutta sittemmin silmä on tottunut ja olen ihan ihmisten ilmoillakin (=töissä) tätä käyttänyt ja pidän tästä oikein kovasti. Ainakaan toistaiseksi ei ole mitään nyppyyntymistä tai venymistä ole ollut havaittavissa.Tämä alkuvuosi on kulunut todella nopeasti. Leipätyö on pitänyt kiireisenä. Onneksi junalla tekemilläni työmatkoilla ja iltaisin hotellihuoneessa on ollut hyvää aikaa neuloa. Muitakin töitä on valmistunut ja kunhan saan ne viimeisteltyä, esittelen ne teillekin. Retriitissäkin olin mukana ja seuraava projektini taitaakin liittyä retriittiin.

6 kommenttia:

Ziina kirjoitti...

Miksei minun vartaloni ole noin hyvässä kuosissa? Ihan epistä! Ja tosi kiva hame.

Karoliina kirjoitti...

Kiitos kohteliaisuudesta, Ziina. Tuossakin kuosissa pysyäkseni joudun tekemään todella paljon töitä ja miettimään tarkkaan mitä syön.

Hepsi kirjoitti...

Komppaan Ziinaa! Pukee hyvin sinua tuo tosi kiva hame! =)

MaaritH kirjoitti...

Oi! Kaunista! <3

Merith kirjoitti...

Ihana hame! Mie olen saanut neulottua vaan yhden hameen. Tuollaisellekin olisi kyllä käyttöä:)

Puputsi kirjoitti...

Upea hame!