keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Liivistä tulikin pusero

Staghorn vest with afterthought sleeves by Wendy Bernard in Custom Knits 2
Cascade Heritage Silk, 85% Merino Superwash Wool, 15% Mulberry silk, 300 g
Puikot: Addi 3,5 mm/80 cm ja Prymin sukkapuikot 3,5 mm

Retriitistä retriittiin: ostin langan neuleretriitti 4:ssä ja neule valmistui neuleretriitti 5:ssä. Melkein kaksi kuukautta tuon neulomisessa meni. Oikean neuletiheyden kanssa oli aluksi vaikeuksia ja lopussa melkein kyllästyin koko neuleeseen. Ihan kiva siitä kuitenkin tuli ja olen sitä käyttänytkin.

Alkuperäinen ohje oli liivi, mutta päätin tehdä neuleesta omanlaiseni: lisäsin hihat ja keskipalmikon molemmille puolille pienet 4 silmukan palmikot. Pituutta lisäsin myös reilusti ja nostin pääntietä vähän ylemmäs. Hihat ja helman käänsin kaksinkerroin. Pääntien reunassa on kierrettyä 1o 1n -ribbiä.
Lankaan olen hieman pettynyt: valmis neule näytti tosi nuhjuiselta, ihan kuin se olisi ollut käytössä jo pidempäänkin. Pesin valmiin neuleen käsinpesuohjelmassa ja hieman se siitä tokeni, mutta pinta jäi, en nyt sanoisi nyppyiseksi, mutta epätasaiseksi kuitenkin. Langan pitäisi kuitenkin kestää neulomista ainakin kerran. Tiedän, että merinovilla on pehmeää, mutta kun lanka on kuitenkin superwash -käsiteltyä, niin hieman ihmettelen sen käyttäytymistä. No, en anna epätasaisen pinnan häiritä: sen verran tämän neulominen vei aikaa, että käytän sitä sitten vaikka kotioloissa.

2 kommenttia:

Kristiina kirjoitti...

Kaunis ja istuu ihan taydellisesti. Tykkään kovasti tuosta kaula-aukon muodosta.

TiinaV kirjoitti...

Voitit blogini synttäriarvonnassa! Laitan sinulle yv:ä Ravelryn kautta!